Видео надзор и алармни системи

Видео надзор

алармни системи

INFERNO computers нуди палета на производи од светски водечки бренд за напредни решенија за видео надзор. Палетата на производи кои ги нуди нашата компанија вклучува напредна серија на: аналогни камери за видео надзор, дигитални камери, дигитални видео рекордери (DVR), мрежни видео рекордери (NVR), HDCVI технологија, front-end, back-end, дисплеи, софтверски решенија.)

Системите за видео надзор како неизоставен дел од техничкото обезбедување на објекти овозможуваат мониторинг над моменталната состојба, како и прегледување на снимка од обезбедуваниот објект или објекти локално, на компјутер, од оддалечена локација или пак од мобилен телефон.

 

Изберете модел кој одговара на Вашите потреби и Вашиот буџет од широката палета на производи која ја нудиме во делот на Видео надзор.

Алармниот систем е електронски систем за противпровална заштита кој служи да детектира неавторизиран пристап во одреден објект или простори. Тие содржат: палета сензори, контролна единица (алармна централа, тастатура) и систем за дојава. Сензорите детектираат натрапници преку најразлични методи и технологии: од надзор на состојба на отворање на врати и прозорци преку користење на магнетни контакти,  пасивна инфрацрвена технологија, ултразвук, вибрации, електрични или магнетни полиња, микробранови и др. Дојавата за присуство на натрапник доколку овластените лица (сопственици, вработени и сл.) се веќе во објектот се врши преку притискање на паник тастер.

 

Можат да бидат жичани или безжичани.

Системи и интегрирани решенија

контрола на пристап

Системот за контрола на пристап овозможува идентификација на поединците со дозволен пристап до одредени делови на заштитениот простор.

Современиот систем за контрола на пристап се базира на информатичка технологија на повеќе технологии: биометрија, картички, бесконтактни далечински управувачи, тагови и др.

Системи и интегрирани решенија

домофонија и видеофонија

Секој современ дом ја има потребата од напредни уреди како што се Видеофони и домофони. Нудиме повеќе типови на опема според критериумите и желбите на купувачите.

Системи и интегрирани решенија

детекција и Дојава на пожар

Системите за детекција и дојава на пожар (или како популарно се нарекуваат против пожарни системи – ПП  се со најдолга традиција на развој и производство, почнувајќи од почетокот на минатиот век. Според начинот на комуницирање и бројот на елементите во системот, ПП системите може да бидат конвенционални или аналогно-адресибилни)

Противпожарните системи претставуваат дел од електронско-техничката заштита во функција за детекција и дојава на пожар. Тој функционира на принципот на поврзаност на противпожарните детектори вградени на заштитуваниот објектот со соодветна централа, при што ако дојде до алармна ситуација, може да вклучи соодветна вградена опрема за гасење на пожар како и да го извести корисникот или противпожарната служба.

Системи и интегрирани решенија

евиденција на работно време

Системите за евиденција на работно време се од светски познати производители кои се усогласени со позитивната законска регулатива во државата .Софтверските решенија за нашите уреди се со високи прформанси и големи можности како службено ,приватно излегување , регистрирање на пауза , поврзување со магнетни брави како и креирање на повеќе деловни единици. Софтверот е на Македонски јазик и е усоглсен со законската регулатива во Државата.

Системи и интегрирани решенија

озвучување

Согласно законската регулатива, озвучувањата се дел од функционирањето на голем дел на корпорации каде е потребно непрекинато да се врши изветување на вработените за законските обврски кои ги имаат согласно законите за безбедност и заштита при работа.

Системи и интегрирани решенија

сервери

сервери

дата сториџи

 • Опрема за складирање на податоци.
 • Мрежна опрема за складирање на податоци.

дата сториџи

непрекинато напојување

 • Line interactive
 • On Line (Single phase)
 • On Line (3 phase)

непрекинато напојување

МРЕЖИ / СЕРВЕРИ / ДАТА / НАПОЈУВАЊЕ

проектирање и изведба

Функционалноста, техничките карактеристики, доверливоста, надградливоста и можноста за квалитетно понатамошно одржување на компјутерската мрежа во голем дел зависат од планирањето, проектирањето и изведбата на мрежата.

 

Ви нудиме квалитетно и стручно планирање, проектирање и изведба на структурни локални и индустриски (компјутерски и телефонски) мрежи креирани преку бакарни кабли, проектирање и изведба на структурни кабелски системи со оптички влакна, проектирање и изведба на радио линкови и бежични мрежни решенија и компјутерски мрежи во кои се обединети различните технологии на мрежно поврзување.

мрежи

жичана и безжична мрежна опрема

Во палетата на производи може да се најдат висококвалитетни компоненти од светски познати производители како за жичано така и за безжично поврзувње .Нудиме решенија како за домашна употреба така и професионални решенија за поврзување на IT уреди независно дали жичано , безжично или комбинирано.

 

Изберете опрема според Вашите потреби.

 

Компјутерски мрежи базирани на бакарни кабли,

 

Изработката на компјутерски мрежи базирани на оптички кабли,

 

Изработката на безжичени компјутерски мрежи во денешно време е составен дел од секаја мрежа, т.е се изработуваат комбинирани мрежи. Многу брзо и едноставно се конфигурираат и инсталираат сите компоненти за безжичена мрежа. Технологијата за напојување на уредите преку сигналниот кабел – PoE, е надополнување на системот на изработка на ваквите мрежи. Кај безжичните мрежи најбитно е да се овозможи висок степен на заштита (WЕP, WPA, WPA-PSK, WPA2-PSK). Најчесто користени компоненти се HotSpot AP, со брзини од 300Mbps; 450Mbps; 600Mbps; 900Mbps од N серија и 1250Mbps AC серија;

 

Изработка на хибридни компјутерски мрежи. Во зависност од објектот и потребите на корисниците, овие хибридни мрежи се комбинација од трите горе наведени. Честопати вршиме и инсталација на безжичени линкови (bridge mode), за поврзување на мрежи во различни објекти.

 

Максимално растојание кое може да покриеме со наша опрема е 10Km.

мрежи

Пасивнат мрежна опрема е од водечки европски производител на податочни и телекомуникациски ормани. Нуди ормани за сечии потреби со најдобар сооднос меѓу цената и квалитетот. Под овој бренд можат да се најдат комплетни решенија за комуникациски ормани.

Нудиме решенија за дата центри, поврзани згради, индустриска автоматизација, роботизирано производство, обично производство итн.

мрежи

активна / пасивна

ПРИНТЕРИ И ФИСКАЛНИ КАСИ

Принтери

 • Ласерски
 • Инк џет принтери
 • Голем формат
 • Принтери со вграден CISS систем
 • Мултифункциски

принтери

потрошни материјали

 • Тонери
 • Кертиџи
 • Рибони

принтери / потрошни материјали

баркод скенери

За сопственикот на фирмата или објектот независно дли се работи за услужна или пак малопродажна дејност , од најголема важност е да се поедностави работниот процес со цел да се, намали времето на чекање и бројот на грешки и да се зголеми сигурноста и дневниот приход. Уредите за автоматска идентификација се проверени решенија за оваа дејност. Со помош на паметни решенија за собирање на податоци, производите од нашата програма помагаат во заштеда на пари и време. Долготрајни процеси како што се нарачките, подготовките, испорака и складирање побрзи и поедноставни се со мобилни уреди.

фискална опрема / дополнителна

специјални принтери

 • Баркод принтери индустриски
 • Принтери за ID картички

принтери / специјални принтери

фискални каси

 • Фискални каси
 • Мобилни фискални каси
 • Фискални принтери

 

фискалана опрема

ТЕРМАЛНИ ПРИНТЕРИ

Одберете ги овие напредни термално трансферни десктоп принтери за испис на етикети заради нивната сестраност, компактниот дизајн и можноста за испис со висока резолуција.Овие принтери нудат повеќекратни можности за поврзување и големи брзини.

фискална опрема / дополнителна

Софтвер

 • Оперативен систем за PC
 • Оперативен систем за сервери
 • Деловен офис

софтвер

Софтвер за здравствени организации

 • Prima Medica
 • Perima Dent
 • Prima Pharm
 • МАК Медика
 • Храна и Вода
 • CX Lab

софтвер / здравство

ERP - софтверски решенија - (Pantheon)

 • PANTHEON Small Business
 • PANTHEON Enterprise
 • PANTHEON Accounting
 • PANTHEON Farming

 

 • PANTHEON Retail
 • PANTHEON Manufacture
 • PANTHEON Public Service
 • PANTHEON Specific Solutions

 

софтвер / PANTHEON

дизајн / веб дизајн / брендирање

Креативни решенија во областа на дизајнот, веб дизајн, комплетно брендирање, визуелен и корпоративен идентитет, илустрација, фотографија.

Во партнерство сме со професионалци од различни профили како стајлинг, програмирање, аудио дизајн...

Нудиме иновативни решенија преку креативен начин на размислување.

ДИзајн / WEB ДИзајн

SOFTWARE & DESIGN

ИНФЕРНО КОМПЈУТЕРИ ДОО

 

ул. Теодосие Паунов бр.83 (наспроти КАМ маркет)

2300 Кочани

Македонија

тел: 033 273 141

 

 

Работно време:

 

Понеделник - Петок од 08 до 20 часот

Submitting Form...

The server encountered an error.

испратено

КОНТАКТ

Copyright © 2016 Inferno kompjuteri

design by:  Pucho